SearchSearch button

Esbjerg og Varde Taxa er med i verdens første CO2 projekt for hyrevogne

Det danske Projekt Grøn Taxi er intet mindre end verdens første komplette løsning til en markant og vedvarende grøn omstilling i hyrevognsbranchen. Esbjerg Taxa er en af nøglespillerne i projektet, hvis resultater vil række langt ud over både kommunens og Danmarks grænser.

Esbjerg og Varde Taxa deltager med alle 99 taxivogne og 270 vognmænd og chauffører, der fremover sigter på at spare op til 19% på brændstofbudgettet, bl.a. ved at reducere overflødig kørsel uden passagerer, såkaldt tomkørsel, samt udføre miljørigtig kørestil og turplanlægning.

 

Tre jydske taxicentraler bliver klimapionerer

Ialt 180 taxier i Herning, Ikast, Esbjerg, Varde og Viborg deltager i Projekt GrønTaxi, og deres vogne bliver forsynet med teknologi, der kan vejlede og motivere taxiføreren i miljørigtig kørsel. Den såkaldte EcoBox beregner førerens brændstofforbrug. Systemets viden, der er baseret på statistisk virkelighed, kan give taxiføreren gode råd om for eksempel at blive holdende, fordi der statistisk set er 90 procents chance for, at der kommer en tur i hans område.

 

Endnu et eksempel på førende dansk klimateknologi

Projekt GrønTaxi er på landsplan støttet af Transportministeriet og Trafikstyrelsens pulje til grønne transportløsninger. Teknologileverandør og tovholder i projektet er danske Finn Frogne A/S, som er taxameter og systemleverandør til de 3 deltagende taxiselskaber, og en af verdens førende udviklere af intelligente trafiksystemer, herunder taxametersystemer til hyrevognsbranchen i Nordeuropa. Roskilde Universitets Center (RUC) og Transport Uddannelses Center (TUC) deltager også i projektet.

 

Teknologi og kørselsadfærd arbejder sammen

Gennem en kombination af klimavenlig teknologi og motivation til miljørigtig kørsel, vil taxichauffører og taxicentral være i stand til at tilrettelægge og udføre kørsler og drift såmiljøeffektivt som muligt, og omdanne grønne kørevaner til god forretning.

 

Læs brochure om  GrønTaxi projektet (pdf til download)